Verificarea si revizia tehnica periodica a instalatiilor de utilizare gaze naturale este obligatorie pentru toti consumatorii. Realizarea operatiilor de verificare si revizie tehnica se efectueaza de catre operatorul economic autorizat de catre A.N.R.E., selectat de catre consumator.
                        
               GAZ INSTAL TOPEXPERT S.R.L. pune la dispozitia clientilor, personal specializat si autorizat ANRE ce va interveni la solicitarea dvs. cu maxima promptitudine si seriozitate. Folosim tehnogie de ultima ora pentru realizarea verificarilor si reviziilor instalatiei de utilizare. Aparatura specializata extrem de sensibila depisteaza eventualele scapari de gaze in proportie de 100%. Detectorul de gaze ajunge si in cele mai neaccesibile locuri, acoperind intreaga suprafata a instalatiei de utilizare.
 
                  Verificarea si revizia instalatiilor de gaze naturale trebuie sa reprezinte o prioritate pentru dvs. intrucat din experienta acumulata s-au constatat foarte multe defectiuni sau neconformitati fata de reglementarile legale in domeniu (de exemplu existenta unui furtun de butelie sau a unui racord de apa in locul racordului flexibil omologat pentru instalatiile de gaze). Aceste abateri de la normele legale pot avea consecinte grave asupra integritatii imobilelor si/sau vietilor omenesti. Recomandam efectuarea acestor operatiuni la termenele scadente, precum si de fiecare data cand considerati ca instalatia de gaze trebuie verificata. 
Detinatorii/utilizatorii sunt obligati sa efectueze verificarile tehnice la fiecare doi ani si reviziile tehnice la fiecare 10 ani, conform prevederilor legale, pentru a asigura buna functionare a instalatiilor si siguranta in utilizare.
                          Conform legislatiei in vigoare N.T.P.E.E./2018, incaperile in care sunt montate aparate de utilizare a gazelor naturale si care au montate geamuri termopan sau securizate cu o grosime mai mare de 4mm, trebuie sa fie prevazute obligatoriu cu aceste sisteme de prevenire.       
                  Sistemul este alcatuit dintr-un detector sau senzor care se monteaza pe perete in incaperea in care se afla aparatul consumator de gaze. Acesta detecteaza eventualele scapari de gaze semnaland optic si acustic aparitia vreunei probleme. Daca nu se intervine la timp pentru oprirea gazelor se transmite un semnal catre electrovana montata in punctul cel mai indepartat al instalatiei (cat mai aproape de contorul de gaze) si astfel se inchide automat furnizarea gazelor pana la remedierea problemei. Dupa ce se rezolva problema aparuta pe instalatie, electrovana se rearmeaza manual iar instalatia va functiona la parametri normali.


                  Societatea noastra este agreata si autorizata de catre A.N.R.E pentru montarea acestor echipamente iar sistemele pe care le utilizam sunt de cea mai buna calitate.